Badkamer + wc

De badkamer vind ik oprecht de stomste ruimte in huis om schoon te maken. Ik doe dit dan ook veel minder vaak dan ik zou willen. Vooral de douche is iets waar ik echt tegenop zie, terwijl het achteraf altijd zo gedaan is. Producten die voor mij onmisbaar zijn, is de schimmelreiniger van Washcat, te koop bij de Action. Dit werkt heel goed. Ik spuit dit op de voegen in de douche, zowel op de schone als de iets verkleurde, en laat dit dan ongeveer 15 minuten intrekken. Dan spoel ik het van de tegels af met water en klaar. Als de voegen nog iets verkleurd zijn, dan kun je dit nog een keer doen. Ik vind dit echt een topuitvinding. Eerst was ik altijd aan het boenen met een tandenborstel en daar werd ik echt niet vrolijk van. De schimmelreiniger gebruik ik zeker niet elke schoonmaakbeurt, maar puur wanneer de voegen iets verkleurd zijn door het water en de kalk.

Bij een normale schoonmaakbeurt spuit ik badkamerreiniger op de tegels. Dit wrijf ik in met een doekje en spoel ik daarna af met water. Ditzelfde doe ik voor de glazen douchedeur die we hebben. Dan doe ik altijd de binnen- en buitenkant. Ik gebruik de badkamerreiniger van de Albert Heijn. Het merk maakt eigenlijk niet veel uit vind ik.

Voor de wasbak gebruik ik vochtige doekjes van de Lidl. Ik weet dat het slecht is voor het milieu om dit soort doekjes te gebruiken. Een emmer met sop en een doekje zou beter zijn, maar dan vind ik de drempel om schoon te maken te groot. Ik gebruik dus vochtige doekjes, zo ben ik snel klaar. Deze liggen ook standaard in de badkamer, zodat ik ook even snel een doekje door de wasbak kan halen. Deze doekjes gebruik ik ook voor alle randjes, de kastjes en de kranen. Voor de kranen maak ik het altijd nog even droog met een theedoek, omdat je anders strepen blijft zien.

En dan de wc. Zowel de wc in de badkamer als de wc beneden maak ik schoon met vochtige doekjes. Beneden gebruik ik de wc-doekjes van Glorix, gewoon te koop bij de supermarkt. Boven gebruik ik vaak de wc-doekjes van de Albert Heijn. Die zijn overigens ook prima. Verder gebruik ik Glorix bleek voor in de wc, wasbak en doucheputje, zodat dit weer lekker ruikt.

Wat ik gebruik om de spiegel te reinigen, vertel ik hier. Dit is namelijk een must-have voor meerdere plekken in huis.