Buikcrème

Vaak wordt er gezegd dat wanneer je je buik vanaf het begin van je zwangerschap insmeert met crème, je minder kans hebt op striae op je buik. In principe is dit genetisch bepaald, dus een crème zal niet veel helpen. Desondanks is het wel erg lekker om je buik elke dag in te smeren, zeker tegen het einde van je zwangerschap aan. De huid van je buik gaat dan strak staan, waardoor het bij mij ging jeuken. Dan is het erg fijn om te smeren. En daarnaast is een lekker ruikende crème nooit verkeerd, toch? Ik gebruikte vanaf het begin af aan de buikbalsem van Etos. Deze is betaalbaar, ruikt lekker en smeert goed uit. Daarnaast plakt het niet en is het niet heel dik, dus je kunt vrij snel je kleding aantrekken.

Ook heb ik de Stretchmark Tummy Cream van Rituals gebruikt. Deze is een stuk prijziger, maar ruikt en smeert wel heel lekker. Ik heb 1 pot van deze gebruikt tijdens mijn zwangerschap. Van de Etos buikbalsem gingen er bijna 2 tubes doorheen. Ik smeerde het elke ochtend en avond na het douchen en in de laatste weken ook nog weleens een extra keer overdag. Ik heb uiteindelijk geen stretch marks gekregen, maar dat zegt dus helemaal niets.

%d bloggers liken dit: